E-Bülten

Share Paylaş
ÜYELİK İŞLEMLERİ

< ANA BÜLTEN

İçilmeyecek Kadar Sıcak Olan Çorbayı Karıştırınca Soğumasına Yardımcı Oluyor Muyuz?
Çay ya da çorba gibi sıcak bir sıvının içine sokulan metal kaşık tıpkı bir radyatör gibi davranıp, ısının havaya karışmasına yardımcı olur. Bir süre boyunca karışmaya devam ederseniz, merkezdeki en sıcak kısmını tabağın ya da bardağın kenarlarına hareket ettirdiğiniz için daha hızlı soğumasını sağlayabilirsiniz.

Ancak örneğin 10 dakika boyunca karıştırılan sıcak çayda bu etki sadece 2 derecelik soğuma sağlıyor. O dakikalar boyunca daha fazla soğumuş olmasının asıl sebebi, kendi kendine gerçekleştirdiği süreç. Dolayısıyla sıcak bir tas çorbanın içilebilir ısıya erişmesini istiyorsanız soğuması için kısa bir süre beklemeniz yeterli.

Popular Science, Haziran 2018, sayı 74, sayfa 90